Tuloslaskenta

Näiltä sivuilta löydät väliaikalähtöisen kilpailun tuloslaskentaan käytettävän ohjelmiston. Ohjelmistoa voi käyttää myös yhteislähtökisan tuloslaskentaan tietyin rajoituksin, jotka löydät ohjelmiston käyttöohjeesta. Voit ladata ohjelmiston itsellesi tämän sivun loppupuolella olevasta linkistä.

Ohjelmiston käyttöohje on ohjelmistossa Online-ohjeena ja lisäksi löydät sen myös täältä.

Ohjelmiston synty

Ohjelmisto sai alkunsa Laihian Lujan järjestämien pyöräkisojen tuloslaskennan aikana syntyneestä toiveesta saada käyttöön ohjelmisto, jolla tuloslaskenta olisi mahdollisimman sujuvaa. Tyypillisestihän nämä hoidetaan Excelillä, mutta vuosien saatossa rupesi tuntumaan siltä että paremminkin asian voisi hoitaa. Näistä lähtökohdista käynnistettiin ohjelmiston suunnittelu. Ideoinnista ja suunnittelusta vastasi tuloslaskentaa 15 vuoden aikana useissa kisoissa pääasiassa Excelillä hoitanut Ilpo Viinikainen. Ohjelmiston toteutuksesta vastasi Teijo Viinikainen yrityksensä Aavasoft Oy puitteissa (http://www.aavasoft.fi).

Ohjelmisto ilmaiseksi harrastuskäyttöön

Alunperin ohjelmisto on siis kehitetty talkootyönä Laihian Lujan pyöräilyharrastustoiminnan puitteissa, mutta nyttemmin sitä on käytetty pyöräilykisojen lisäksi ainakin juoksu-, hiihto, ampumahiihto-, triathlon- ja palokuntanuorten liikuntakalustokisoissa. Haluamme edelleen mahdollistaa vastaavantyyppisen käytön muillekin halukkaille urheiluseuroille. Voitkin siis ladata ohjelmiston voittoa tavoittelemattomaan käyttöön ilmaiseksi tämän sivun loppupuolella olevasta linkistä.

Vastuunrajoitus

Vaikka ohjelmistoa on testattu huolellisesti ja käytetty tuloslaskentaan jo useassa kilpailussakin, kannattaa silti muistaa, että ohjelmistoissa voi aina olla vakaviakin virheitä, jotka pahimmassa tapauksessa estävät yllättäen ohjelmiston käytön kokonaisuudessaan. Pahimpana mahdollisena seurauksena tietysti voisi olla kilpailun tuloslaskennan epäonnistuminen. Tällaisen tapahtumista pidämme hyvin epätodennäköisenä, mutta emme halua sellaista omalletunnollemme. Siksi toivomme, että luette huolellisesti käyttöohjeessa olevat varautumisohjeet virhetilanteisiin ja suunnittelette etukäteen, miten hoidatte tuloslaskennan loppuun, jos ohjelmisto lopettaa toiminnan kesken kisan.

Ohjelmiston lataaminen

Ensisijaisesti tiedotamme ohjelmistoon liittyvistä asioista Facebookissa. Koska kaikki eivät Facebookia käytä ja koska esimerkiksi löydetyistä ohjelmavirheistä olisi hyvä saada tiedotettua välittömästi, toivomme että lähetätte meille sähköpostiosoitteen, josta voimme tavoittaa teidät tarvittaessa. Yhteystietomme ovat Ilpo Viinikainen tai Teijo Viinikainen (korvaa sähköpostiosoitteessa välilyönnit pisteillä ja (at) miukumauku-merkillä). Emme käytä sähköpostiosoitteita muihin tarkoituksiin (esimerkiksi mainostamiseen)

Voit ladata ohjelmiston ilmaiseksi voittoa tavoittelemattomaan toimintaan tästä. Huomaa, että ohjelmisto vaatii toimiakseen .NET Framework -version 3.5. Jos et tiedä, onko sellaista asennettu koneeseesi, voit kokeilla Tuloslaskenta-ohjelmiston asentamista ja käynnistämistä. Jos ohjelmiston asennuksessa tai käynnistyksessä saat virheilmoituksen, jossa viitataan .NET Frameworkiin, koneellasi todennäköisesti ei ole oikeata versiota. .NET Frameworkin saa ladattua ilmaiseksi Microsoftin www-sivuilta, jonne asennusohjelma sinut tällaisessa tilanteessa ohjaa.

Ohjelmiston mukana latautuu yksi esimerkki-kilpailutiedosto, jonka voit avata ja kokeilla ohjelmiston toimintaa. Tiedosto on ohjelman lataushakemistossa, johon sinulla ei normaalisti ole kirjoitusoikeuksia. Jos haluat tallentaa esimerkki-kilpailuun tekemiäsi muutoksia, siirrä kilpailutiedosto ensin esimerkiksi "My Documents\Tuloslaskenta"-kansioon ja avaa se sieltä.

Kommentteja ja toiveita ohjelmistosta

Jatkamme päivätöidemme ohessa ohjelmiston kehittämistä mahdollisuuksien mukaan. Jos sinulla herää ajatuksia tai toiveita ohjelmiston toimintaan liittyen, lähetä niitä meille sähköpostilla tai Facebook-sivuillamme. Suurin osa ohjelmistoon viime vuosina tehdyistä ominaisuuksista on saanut alkunsa nimenomaan Teiltä tulleista ideoista.

Tuloslaskentaohjelmisto Facebookissa

Tuloslaskentaohjelmistolla on Facebook-sivu, joilla tiedotamme uusista versioista ja muistakin käyttäjiä mahdollisesti kiinnostavista asioista.

Jos käytit ohjelmistoa kisoissa ja haluat kertoa siitä muillekin, voit kirjoittaa pienen postauksen tuonne sivulle.

Voit myös kirjata ohjelmiston kehitysideoita Facebook-sivulle sähköpostin lähettämisen lisäksi.

Versiohistoria

Tässä kuvataan ohjelmistoon tehtyjä korjauksia ja muutoksia. Alla olevassa versiohistorialistassa versionumeron perässä oleva päiväys kertoo päivän, jolloin kyseinen versio on tullut saataville tälle www-sivustolle. Voit tarkistaa käytössäsi olevan ohjelmiston versionumeron avaamalla Tuloslaskenta-ohjelmistossa Ohje-valikosta Tietoa Ohjelmasta -valintaikkunan, jossa versionumero on mainittu.

1.7.1 (11.8.2015)

1.7 (26.2.2015)

1.6 (21.1.2014)

1.5 (30.9.2013)

1.4 (19.7.2013)

1.3 (5.7.2010)

1.2.5 (18.5.2010)

1.2.4 (31.8.2009)

Kehitysideat

Tässä kohdassa listataan käyttäjiltä tulleita jatkokehitysideoita. Ideat ovat satunnaisessa järjestyksessä ja hyvin eri kokoisia töitä. Niiden toteuttamiseen vaikuttaa toisaalta tarvittava työmäärä ja toisaalta se, onko ideaa toivonut useampikin käyttäjä.